Nieuws

dinsdag 11 december 2018

Zorggroep Noorderboog en De ZorgZaak intensiveren samenwerking

Zorggroep Noorderboog en De ZorgZaak gaan per 1 januari 2019 intensiever samenwerken op het gebied van thuiszorg. Beide organisaties gaan zich richten op hun specialisme.

De huishoudelijke verzorging heeft Noorderboog nu in haar eigen thuiszorgorganisatie CarePool ondergebracht. Per 1 januari 2019 wordt deze BV overgenomen door de ZorgZaak die de huishoudelijke verzorging onder de naam CarePool in de regio Meppel / Westerveld zal blijven verzorgen. De ZorgZaak levert al huishoudelijke zorg in heel Drenthe en verstevigt hiermee haar positie in Meppel en Westerveld. Noorderboog gaat de wijkverpleging van CarePool BV concentreren binnen haar eigen stichting en zal daarnaast de wijkverpleging van de cliënten van de ZorgZaak in de regio op zich gaan nemen.

Door bovenstaande constructie blijven de cliënten verzekerd van goede zorg. Volgens Bas Slot, directeur van de ZorgZaak, was dit ook een belangrijke voorwaarde. “Voor zowel Noorderboog als De ZorgZaak stond direct voorop dat onze gezamenlijke cliënten dezelfde goed gekwalificeerde zorg moeten blijven ontvangen. CarePool heeft een goede naam in de regio en dat is de verdienste van de medewerkers”. De samenwerking zal niet leiden tot het verlies van banen.

Erwin Duits, bestuurder van Noorderboog is blij met de samenwerking en de focus op goede zorg. “Zorggroep Noorderboog geeft momenteel wijkverpleging rondom de eigen locaties en in de aanleunwoningen. Het is een mooie kans om de wijkverpleging uit naam van Zorggroep Noorderboog verder uit te bouwen. De ZorgZaak is goed in het verlenen van huishoudelijke zorg en begeleiding. De huishoudelijke zorg is een belangrijke schakel, door samen te werken versterken wij elkaar en kunnen we zowel de huishoudelijke zorg als de wijkzorg waarborgen”.